Praktikal prantsuse kokakooli köögis

152
Koos itaalia kokaõpetaja Alessandroga Tiramisusid valmistamas

Kõik me ju teame, et restoranid ja gurmeetoidud on pärit Prantsusmaalt. Seega ei pane enam imestama, et HKHK noorte kokkade parimaks praktikapaigaks on samuti Prantsusmaa – UFA Branley ametikool La Roche sur Yon’is, Atlandi ookeani lähedal. Praeguseks saame kokku lugeda juba 24 HKHK-s õppinud noort kokka, kes on saanud võimaluse ennast prantsuse restoranide juures täiendada. Seepärast olime väga õnnelikud, et sellel aastal sai selle võimaluse ka meie kokaõpetaja Tiina Sootalu, kes saab 2 nädalat kätt proovida prantsuse partnerkooli restorani köögis.

Eriti tähelepanuväärseks teeb seekordse stažeerimise see, et samal ajal toimub UFA Branleys ka kooli euroopa partneritele korraldatud koostööseminar “Europe – Reinforcing our partnerships”, mis toob kokku toitlustuskoolide esindajad Itaaliast, Slovakkiast, Belgiast, Soomest ja Eestist ning kellest mõned on HKHK sõbrad juba ammustest aegadest. Prantsusmaa näitab oma kokaõpet, partnerrestorane, välisõpilaste õppeprogrammi ning laseb eri riikide õpetajatel üheskoos ka köögis kätt proovida.

Teine nädal Tiina stažeerimisest toimub kooli restoranis, mis töötab igapäevaselt kohalikule klientuurile, pakkudes vaheldusrikast menüüd lõunaks ning vastavalt tellimustele ka õhtusteks üritusteks.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s